Aankondiging: Polders en Pleinen van het Landschapspark Borsele

Borsele mag zichzelf laten zien in lijvig boek

‘Een juweeltje’, noemt de Borsele wethouder Kees Weststrate het boek ‘Polders en Pleinen’. En dan heeft hij alleen nog maar de drukproef in handen gehad. ,,Met dit boek laten we zien wie we zijn en wat we hebben”, zegt hij trots.

door Joeri Wisse

Aanleiding voor auteur Jan Willem Bosch is de voltooiing van een langlopend project waarbij alle dorpspleinen onder handen zijn genomen. ,,Baarland was in de jaren negentig de eerste en het masterplan Heinkenszand is het project afgerond”, licht Weststrate toe.

Het was niet simpel wat nieuwe steentjes leggen en boompjes planten. ,,Voor het eerste werd het integraal benaderd, dat wil zeggen dat het ontwerp van de pleinen werd afgestemd op het landschap.” Het project viel landelijk in de prijzen.

Het rijk (met dronebeelden) geïllustreerde boek duikt ook in de historie van Borsele: de ruilverkaveling, de ramp, de opmars van de industrie lieten hun sporen na in het landschap.

Polders en Pleinen kwam tot stand dankzij een gemeentelijke subsidie van 80.000 euro. Vanaf 9 juni  is het boek voor 39,50 euro te koop bij Het Paard van Troje in Goes.

PZC 31 mei 2018

Dit bericht is geplaatst in Agenda, Fotoboeken, Heemkunde met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.