Boegwater genomineerd voor Bob den Uyl-prijs


PERSBERICHT

Boegwater – Leven op de binnenvaart  genomineerd voor VPRO Bob den Uyl-prijs

Het boek Boegwater – leven op de binnenvaart door Karin Anema is genomineerd voor de VPRO Bob den Uyl-prijs. Uit de in 2017 verschenen reisboeken koos de jury zes kandidaten die kans maken op de vijftiende VPRO Bob den Uyl Prijs.

De prijswinnaar wordt op 17 juni bekendgemaakt. De winnaar is op zondag 24 juni te gast bij Jeroen van Kan in VPRO Boeken.

In Boegwater vertelt Karin Anema over de kleine, gesloten wereld van de binnenvaart. Vele malen voer ze mee over de Rijn en de Donau, en wist zo het vertrouwen van de schippers te winnen. Uitvoerig laat ze hen vertellen over hun leven vroeger en nu, en over hun onzekere toekomst. Terwijl ze zelf onzichtbaar blijft, weet Anema deze mensen een stem en een gezicht te geven. Dat geldt in het bijzonder voor schipper Jopie en de Kaapverdische Antonio die samen de Hollandia bemannen.

Aanvullende info:

De andere vijf genomineerden zijn: Kader Abdolah – Het gordijn; Stefan Brijs – Andalusisch logboek; Auke Hulst – Motel Songs; Sarah de Mul – Retour San Sebastian; Leendert van der Valk – Voudou.

 

Dit bericht is geplaatst in Agenda, Boekenprijs met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.