Ilse van Loo signeert ‘Oerol en andere belevingen’

Ilse van Loo presenteert een prentenboek voor volwassenen

Ze noemt het een ‘prentenboek voor volwassenen’. Collages, teksten, tekeningen, foto’s, gedichten, schilderijen, recepten, notities. Ilse van Loo-Remijn uit Wolphaartsdijk laat in haar boek ‘Oerol en andere belevingen’ op alle mogelijke manieren zien wat haar boeit.

Wat haar boeit? Ilse van Loo stond veertig jaar voor de klas als docent tekenen. Ze was en is ook zelfstandig beeldend kunstenaar. Voor Wolphaartsdijk hielp ze mee aan de organisatie van het feest ’25 jaar oeververbinding’, de Veerse Meerdagen en Open Monumentendagen. En ze werkt mee aan het dorpsblad ‘De Schalm’. Schrijven is voor haar ook verbonden aan haar favoriete sport: zeilen. Op de zeilboot ‘De Hardebolle’ houdt ze altijd een logboek bij. Uit die notities ontstaan verhalen.

Vorig jaar was ze voor het eerst op het kunstfestival Oerol op Terschelling. Dat gaf nieuwe inspiratie. Ze tekende, schilderde en maakte foto’s.

Vervolgens kwam het idee op om die losse verbeeldingen en ervaringen in een boek te bundelen. Zo ontstond ‘Oerol en andere belevingen’. Ilse van Loo: ,,Het is een aanvulling op de wereld van het boek geworden. Voor Oerolgangers, voor zeevarenden, het bevat cultuur, het biedt reisimpressies. Het laat zien dat spontane gedachten werkelijkheid kunnen worden.”

Dinsdag 15 mei 2018 signeert Ilse van Loo haar boek (17,95 euro) van 10.00 tot 16.00 uur in boekhandel Het Paard van Troje in Goes.

foto: Ilse van Loo-Remijn

Dit bericht is geplaatst in Agenda, Kunstboeken met de tags . Bookmark de permalink.

3 reacties op Ilse van Loo signeert ‘Oerol en andere belevingen’

 1. Martine bauer schreef:

  succes Ilse, was heel leuk om te kijken en lezen.

 2. willemien homburg schreef:

  Hoi Ilse, je boek is heel leuk. het is vooral heel echt Ilse!
  Succes!

 3. Antoinette Camp schreef:

  Succes Ilse, het is een prachtboek in een adem uit. Mooi om te lezen en genoten van de illustraties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.