Bulletin van de Oudheidkundige Kring De Vier Ambachten, voorjaar 2018

Een nogal zakelijk mededelingenblad deze keer uit de Hulster hoek. Met de aankondiging van het 90-jarig bestaan van de Kring op 6 oktober. Op 5 augustus wordt in het kader van het jubileum een ballontocht georganiseerd – à 150,- euro per persoon. Samenwerken is moeilijk: de Werkgroep Archeologie Hulst en de werkgroep Archeologie van de Oudheidkundige Kring gaan uit elkaar. Waarom en hoezo? Er is wel een nieuwe Werkgroep Grensdorpen opgericht, die zich bezig gaat houden met dialect, smokkel, vlasindustrie en andere onderwerpen. Marc Buise besteedt aandacht aan het eerder dit jaar verschenen boekje ‘Levensschets van Cornelius Rekenarius Hulstensis 1562-1603’. R.J.H. Lensen MA schrijft over de noodzaak van een regionaal archief. Hij schrijft ook over een excursie naar de Kipdorpsite in Antwerpen. cover – de Kipdorppoort in Antwerpen uit de jaren 1860, vlak voor de afbraak.

Dit bericht is geplaatst in Tijdschriften met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.