Oscar van den Boogaard in Terneuzen

Schrijver Oscar van den Boogaard (1964) is dinsdag 15 mei om 20.00 uur te gast in Porgy & Bess Terneuzen. Hij vertelt dan over zijn boek ‘Kindsoldaat’. In deze roman ontrafelt Van den Boogaard zijn eigen familieachtergrond. Eerder dit jaar vertelde hij in een interview in NRC Handelsblad dat hij een buitenechtelijke zoon is van prins Bernhard.

‘Kindsoldaat’ is Van den Boogaards zeventiende roman en verhaalt over twee voorname Nederlandse families op de grens met Duitsland. Tegen de achtergrond van oorlogen en grote maatschappelijke veranderingen houden zij vast aan de oude wereldorde. Familiekasteel Metternich heeft een Limburgse en een Pruisische poort. Eind 19e eeuw wordt daar de tweeling Nol en Max geboren, die hun jeugd doorbrengen met het buurmeisje Nora. Wanneer aan het begin van de Eerste Wereldoorlog de achttienjarige broers het kasteel ieder door een andere poort verlaten, komen ze aan weerszijden van de geschiedenis terecht.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.