Presentatie: ‘vaderlandse geschiedenis’ in 211 sonnetten

Stichting Korreltje Zeezout presenteert zaterdag 19 mei de dichtbundel ‘vaderlandse geschiedenis’. Dertig dichters hebben daarin 211 sonnetten geschreven, die met elkaar zijn verweven ‘als bloemen in een bloemenkrans’.

Voorzitter Anne-Marie Maartens van de Stichting Korreltje Zeezout zegt: ,,Geschiedenis is natuurlijk interessant, maar als je niet oppast is het niet meer dan een opsomming van droge feiten. Door de geschiedenis op poëtische wijze te beschrijven wordt er een subjectieve laag aan toegevoegd.” De lezer moet de ‘sonnettenkransenkrans’niet te serieus nemen, meent de voorzitter: ,,Eigenlijk is ‘vaderlandse geschiedenis’ een parodie op een geschiedenisboek. Vandaar dat we de titel met kleine letters schrijven, het is EEN vaderlandse geschiedenis, niet DE vaderlandse geschiedenis.”

Onder redactie van Hilde van Beek en Bas Jongenelen werden regels opgesteld, waaraan de dichters zich moesten houden: lengte, rijmschema, metrum en hoe de sonnetten aan elkaar moesten worden gekoppeld.

De presentatie begint om 15.0 uur in het Witte Huis in Ellemeet. De bundel telt 120 pagina’s en is te koop voor 20,- euro.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.