Marlies Allewijn in Middelburg

Zaterdag 12 mei 2018 13.00 uur
Boekpresentatie Marlies Allewijn in de Drvkkery

PERSBERICHT

Marlies Allewijn presenteert haar nieuwe boek De meid op zaterdag 12 mei om 13.00 uur in boekhandel de Drvkkery in Middelburg. De auteur, die eerder het boek Ze was 16 schreef, vertelt, leest in de Drvkkery voor en signeert.

Over De meid

De Zeeuwse Neeltje Lokerse deed begin 20ste eeuw iets revolutionairs: ze nam als dienstbode wraak op haar werkgever, de vader van haar bastaardkind. Midden op het Binnenhof schoot ze de man neer, met als doel aandacht te vragen voor het onrecht dat vrouwelijke dienstboden dagelijks overkwam.

Neeltje werd een publieke heldin en werd zelfs vrijgesproken. Door haar toedoen werd de wet Loeff – waarin onderzoek naar vaderschap en alimentatie geregeld is – enkele jaren later gerealiseerd. Marlies Allewijn schreef een biografische roman over het aangrijpende leven van deze intrigerende, stoere vrouw.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.