Meid-in-Goes-quiz met Marlies Allewijn

Persbericht

Meid-in-Goes-quiz met Marlies Allewijn

Zaterdag 5 mei komt Marlies Allewijn naar Goes. Haar nieuwe boek ‘De meid’ is zojuist verschenen. Een bijzonder boek over de Zeeuwse Neeltje Lokerse die als dienstbode begin 20e eeuw haar werkgever neerschoot. Om aandacht te vragen voor het onrecht dat vrouwelijke dienstboden dagelijks overkwam.

De hoofdpersoon wordt geboren in Yerseke en komt in dienst bij een gezin aan de Kleine Kade in Goes. Het eerste gedeelte van het boek speelt zich dan ook af in Goes. Een goede reden dus om de schrijfster naar Goes te halen. Zaterdag 5 mei is Marlies Allewijn van 13 – 14.30 uur bij Het Paard van Troje en van 14.30 tot 16.00 uur bij de Koperen Tuin in Goes.

Beide winkels organiseren samen de Meid-in-Goes-quiz. In de winkels kun je tijdens het bezoek van Marlies het Meid-in-Goes-quizformulier halen. Een quiz met vragen over het Goes in de tijd van ‘De meid’. Hierbij zijn ook prijzen te winnen zoals een boek over Oud-Goes en een gesigneerd exemplaar van het vorige boek van Marlies ‘Ze was zestien’.

 

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags . Bookmark de permalink.

Één reactie op Meid-in-Goes-quiz met Marlies Allewijn

  1. Ik heb het boek in de ZB geleend en ben er al iin begonnen. Het begin is meteen boeiend. Ik kende de hele geschiedenis, want was zelf bijna van plan om er een boek over te schrijven.
    Heb toen gekozen voor De mysterieuze impressioniste, het levensverhaal van Berthe Morisot, de schilderes. Achteraf maar goed , anders waren et twee boeken over Neeltje Lokerse geschreven! Veel succes met dit opmerkelijke verhaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.