Sjoerd Zegers wint Zeeuwse voorleesfinale

Sjoerd Zegers is de beste voorlezer

Sjoerd Zegers (f0t0) uit Goes heeft de Zeeuwse finale van de voorleeswedstrijd voor basisscholieren gewonnen. Hij zal Zeeland vertegenwoordigen op 23 mei tijdens de landelijke finale in de Schouwburg van Amstelveen. Dan wordt bepaald wie zich de Nationale Voorleeskampioen 2018 mag noemen.

foto ZB

door Jan van Damme

Afgelopen zaterdag deden er acht basisschoolleerlingen mee aan de provinciale voorleesfinale in de ZB | Bibliotheek van Zeeland. Sjoerd Zegers van de Prof. Dr. Kohnstammschool in Goes was de enige jongen. De jury oordeelde zijn voordracht uit het boek ‘De wraak van Knor’ van Tosca Menten het sterkst, vooral zijn gevoel voor timing werd geprezen.

De andere deelnemers waren: Maud van de Vrie van De Wegwijzer Heinkenszand, Nina Sofie Lenselink van de Acaciahof Middelburg, Romy Wilhelm van de Torenberg in Zaamslag, Lisa Mohr van de Jan van Schengenschool in Heinkenszand, Fleur Manneke van de Meerstromenschool in Groede, Ellis de Snoo van de Cypressenhof in Middelburg en Annemae de Nood van ’t Geuzennest in Biervliet. De jury werd gevormd door theater- en yogadocent Elleke Cremers, pabo-docent Hilde Kooiker en basisschoolleerkracht Esmeralda Akdag.

Tegelijkertijd streden drie studenten van de Pabo in Vlissingen om een plaats in de landelijke voorleesfinale voor pabo-studenten op 30 mei in Utrecht. De in de zaal aanwezige kinderen vonden dat Fabienne Floresse het beste voorlas uit het boek ‘De zee kwam door de brievenbus’ van Selma Noort.

Dit bericht is geplaatst in Leesbevordering met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.