Presentatie: Beschrijvinge der stadt Vlissinge

Vlissingen in 1754

In het gemeentearchief van Vlissingen wordt al heel lang een met de hand geschreven boekwerk uit 1754 bewaard. Jasper Jaspersen Brasser is de auteur. Vrijdag 6 april wordt de getranscribeerde en geannoteerde versie gepresenteerd.

Gemeentearchivaris Ad Tramper zegt over de schrijver: ,,Hij is een Vlissingse brouwer die niet veel omhanden had en uit tijdverdrijf de stad van zijn tijd is gaan beschrijven. Naast de instellingen van de stad komen ook haat en nijd, jaloezie en populisme – dat natuurlijk van alle tijden is – voorbij.”

Samen met boekenbezorger Joep Bremmers verzorgde Tramper een transcriptie en toelichting. Het complete werk van Brasser is nu gedrukt: ‘Beschrijvinge der stadt Vlissinge’. Joep Bremmers: ,,Andere steden zouden jaloers zijn op een zo gedetailleerde stadsbeschrijving uit de achttiende eeuw.”

De nieuwe uitgave wordt vrijdag 6 april gepresenteerd met een studiemiddag in het Stadhuis van Vlissingen, aanvang 13.30 uur. Burgemeester Bas van den Tillaar krijgt het eerste exemplaar aangeboden. Het boek kost 25,- euro, de oplage is beperkt, reserveren kan via boekhandel ’t Spui in Vlissingen.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.