Zeeuwse Nacht van de Filosofie

Thema van de eerste Zeeuwse Nacht van de Filosofie is 50 jaar 1968. Tot in de kleine uurtjes wordt daaraan op vrijdag 20 april in het Elliott Common House UCR in Middelburg een avond gewijd met debat, lezing, dans, kunst en poëzie.

April is de Maand van de Filosofie. Het thema is ‘Verbeelding aan de macht’. Voor het Filosofisch Café Middelburg, De Drukkerij, University College Roosevelt (UCR), HZ University of Applied Sciences en het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen is dat aanleiding een Zeeuwse Nacht van de Filosofie te organiseren.

Door tal van gasten, van binnen en buiten de provincie, wordt de erfenis van 1968 gewogen, het jaar van maatschappelijke protesten en de doorbraak van emancipatiebewegingen. Medewerking is toegezegd door Geert Buelens, hoogleraar in Utrecht en auteur van het recent verschenen boek De jaren Zestig. Andere gasten zijn onder anderen filosoof en stadsdichter van Middelburg Anna de Bruyckere, filosoof Sabine Bierens en auteur Kees Vuyk. Kaarten via winkel en site van boekhandel De Drvkkery in Middelburg.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.