Presentatie: De tien van Renesse

PERSBERICHT

Donderdag 19 april wordt ‘De tien van Renesse’, het nieuwe boek van Ellen De Vriend, gepresenteerd in het Stadhuismuseum Zierikzee. Deze presentatie organiseert het museum samen met Boekhandel de Vries in Zierikzee.

Het ophangen van de ‘Tien van Renesse’ op 10 december 1944 is een van de ergste oorlogsmisdaden van de Duitsers in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nog jaarlijks worden de ‘Tien van Renesse’ herdacht. Dit dramatische oorlogsverhaal moest verteld worden.

Ellen De Vriend reconstrueert gebeurtenissen aan de hand van getuigenverhoren, archiefstukken en gesprekken met nabestaanden en betrokkenen. Dr. Huib Uil, de stadsarchivaris van Zierikzee, zal een inleiding houden over deze tragedie. Daarna wordt Ellen De Vriend geïnterviewd door Anne de Jager, eigenaar van Boekhandel de Vries. Na afloop kunt u het boek laten signeren door de schrijfster.

Kaarten kunt aanvragen bij Boekhandel de Vries via het e-mailadres info@boekhandeldevries.nl of per telefoon 0111-412674. U kunt ook even binnenlopen bij Boekhandel de Vries, Havenplein 14 in Zierikzee.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.