Yaël Vinckx in De Koperen Tuin

PERSBERICHT

Op zondagmiddag 25 maart is Yaël Vinckx te gast in De Koperen Tuin.

Onlangs verscheen van haar hand het boek: ‘Volgens Willem’. Een boek over een van de bekendste poppromotors die Nederland ooit heeft gekend: Willem Venema. daardoor gaat het ook over de Nederlandse popmuziek in zijn totaliteit. Het wordt een actieve middag. het rad van fortuin bepaalt welke namen of gebeurtenissen besproken gaan worden. en uiteraard wordt er ook muziek gedraaid. De middag is vrij toegankelijk.

Felix Meurders (Spijkers met Koppen) over Volgens Willem: ‘Mooi boek, waarin je alles in perspectief plaatst. Dat vind ik heel erg knap gedaan. Want het gaat niet alleen over Willem Venema, het gaat ook over de popmuziek in haar totaliteit. Hulde daarvoor.’

Gijsbert Kamer (de Volkskrant) over Volgens Willem: ‘Tegelijk is het knappe van biograaf Yaël Vinckx dat zij in Volgens Willem. Een onbeschaamde geschiedenis van rock in Nederland de stoere verhalen die dit soort orerende rocklegenden zo kenmerkt, weet te overstijgen.’

Jair Tchong (HP/De Tijd): ‘Het boek wint aan bredere relevantie (en aan persoonlijk drama) wanneer alle stoere rock-‘n’-roll anekdotiek vaardig door Vinckx wordt ingepast in de grotere ontwikkelingen van de muziekindustrie (…) Willem Venema mag blij zijn met dit gloedvol opgetekende levensverhaal.’

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.