Zeeuws KlankBoek met Jan Lauret en Johan Robesin

Zeeuws KlankBoek is een betrekkelijk jonge loot aan de stam van literaire evenementen in Zeeland. Een toe te juichen initiatief. Elke derde donderdag van de maand moeten we daarvoor in café ’t Schallemaaj in Ossenisse zijn: voor voordrachten van Zeeuwse schrijvers en voor muziek van Zeeuwse muzikanten. Voor donderdag 15 maart 2018 is een nieuw programma met Zeeuwse schrijvers en muziek samengesteld.

De avond vindt plaats donderdag 15 maart 2018 in café ’t Schallemaaj, Kipstraat 6 in Ossenisse.

19.45 – 20.15 uur: Jan Lauret vertelt over zijn tweede roman Krom liggen. Daan Vroege komt uit een arbeidersgezin. Hij gaat naar de kweekschool, aan de andere kant van de Westerschelde. Met vallen en opstaan wordt hij volwassen.
20.15 – 20.45 uur: Muziek van Gait Klein Kromhof en Lenno Spaans.
20.45 – 21.15 uur: Pauze.
21.15 – 21.45 uur: Johan Robesin vertelt over het boek Staart van de walvis, waarin hij het gesol met de Hedwigepolder beschrijft. Hij belicht hoe dubieus, tegenstrijdig en rommelig de politieke besluitvorming rond de keuze voor deze spraakmakende ontpoldering is verlopen.
21.45 – 22.15 uur: Muziek van Jazzspecs.

Verwacht 19 april 2018: Wim Hendrikse en Jan Vantoortelboom.

*********************************************

Zeeuws Klankboek: muziek en boeken gaan prima samen

OSSENISSE – Eens per maand, elke derde donderdag, staat café ’t Schallemaaj in Ossenisse met Zeeuws Klankboek in het teken van Zeeuwse boeken en muziek. Met als extraatje vooraf ‘leesvoer’,  om een bodempje te leggen.

door Cora Verhelst

Het Zeeuws Klankboek is bezig met de tweede jaargang. De literair-muzikale avonden, die vorig jaar begonnen, lopen lekker. Schrijver Wim Hendrikse en Schallemaaj-eigenaren See en Lenno Spaans zijn de initiatiefnemers.,,We liepen al een tijdje rond met het idee om iets te organiseren rond literatuur en muziek”, vertelt See. ,,We vonden elkaar. Wim is namelijk schrijver, Lenno maakt muziek en ik lees boeken.” En dat gaat prima samen. ,,Ik vind dat mensen moeten lezen en cultuur moeten beleven.”

Het sfeervolle, ruimtelijke café leent zich daar prima voor, net als voor een bibliotheek. De ruilhandel in boeken, die ’t Schallemaaj ook startte, blijkt een groot succes. Een wand van het vertrek waar ook de muzikanten optreden, is compleet gevuld. Dat gaat van literaire thrillers tot reisboeken. ,,Gasten maken er veel gebruik van door boeken mee te nemen en zelf ook te brengen. Zo ontstaat een wisselend aanbod.”

Met het Zeeuws Klankboek willen de initiatiefnemers voornamelijk Zeeuwse schrijvers een podium voor de promotie van hun boek aanbieden. ,,Veel van hen hebben geen grote uitgeverij achter zich staan die de marketing verzorgt”, verklaart Wim, die zelf literaire thrillers schrijft.

De kracht van deze literaire avonden zit volgens de organisatoren vooral in de open en losse sfeer. De entree is gratis en de bezoekers kunnen gaan en staan waar ze willen. Ze hoeven niet heel de avond op één plaats te zitten. ,,Het gebeurt soms dat er flink gediscussieerd wordt. Dat maakt elke literaire avond weer anders.”

PZC 13 februari 2018

Dit bericht is geplaatst in Agenda, Literaire avond met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.