Wim Hofman (85): Lustbelevingen

Wim Hofman (1941) is schrijver, illustrator, kunstenaar. In zijn rubriek in de PZC geeft hij wekelijks een proeve van zijn kunnen: in woord en beeld. Die PZC-column wordt elke woensdag op Zeelandgeboekt geplaatst.  Eind 2016 verscheen een selectie van zijn columns in boekvorm: Bramen plukken.

De kerstversiering laten we maar hangen. Dat doet de gemeente dikwijls ook.Voor je het weet is het zo ver.

Lustbelevingen

door Wim Hofman

Het moet in het jaar 2000 geweest zijn dat we een voorraad chocolade paaseitjes aanlegden, witte, melk en donkere. Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn, vinden wij. Op Valentijnsdag eten we altijd de eerste paaseitjes. We hebben de ligstoel maar op het goede plekje buiten laten staan, net bij de buitenkeuken.De kussens zijn zo gepakt. Dat is een fluitje van een cent. Ze zitten in een hoes, maar de rits hebben we, heel slim, opengelaten. Er staat op dit moment (begin maart 2018) wel een ijskoude Siberische wind, maar volgens sommigen ruik je de lente. Was het maar zomer. We kunnen niet wachten en willen zo graag het leven verkorten. Onze zomerreizen zijn al geboekt. We denken aan de Middellandse Zee. En we willen nog naar Spanje.  Als het daar te heet is, denken we gewoon vooruit aan de winter. Daar in het zuiden heb je in ieder geval zon. En het is er goedkoop. Daar kijken we echt naar uit. We gingen naar de meezingmatteus, al is de lijdensweek nog lang niet begonnen, maar ja, het is meeslepende muziek en vooral het slotkoor zingt zo lekker weg. Echt een beleving.Was ons kindje er alvast maar, we kunnen niet wachten. Maar ja, het wil niet echt lukken. We doen er van alles aan. De verzekering zal wel betalen. We denken aan een meisje. Kleertjes hebben we al. De kerstversiering laten we maar hangen. Dat doet de gemeente dikwijls ook.Voor je het weet is het zo ver. Maar we hebben eerst nog kermis.Volgend jaar krijgen we pensioen, ze zeggen dat we dan in een gat vallen.Maar dat is onzin natuurlijk. Alles gaat wel verschrikkelijk langzaam, de tijd lijkt maar zo’n beetje door te rollen. En op het werk zijn wij wel uitgekeken.Denk nu niet dat wij achter de geraniums gaan zitten, al hebben we wel geraniums. Het lijkt ons keileuk om straks met een hond of met ons kleinkind te kunnen gaan wandelen! Was het maar zo ver. We kunnen niet wachten. En met een hond gaan wandelen in de winter is niet zo erg; de uitwerpselen bevriezen gewoon en laten zich dan gemakkelijk verwijderen.

 

Dit bericht is geplaatst in Columns met de tags . Bookmark de permalink.

2 reacties op Wim Hofman (85): Lustbelevingen

  1. Johanna Kruit schreef:

    Dank je Wim, fijn om met zo’n verhaal aan de dag te gaan beginnen .
    Onze kerstboom staat er nog, we gaan er paaseitjes inhangen , was het maar vast Pasen !

  2. Theo Raats schreef:

    Toen je schreef over lustbelevingen en Siberische koude dacht ik aan
    verwarmd w.c. papier Wim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.