Arthur Japin komt naar Terneuzen

Arthur Japin komt naar Terneuzen. Op woensdag 21 februari vertelt hij vanaf 20.00 uur in Porgy & Bess over zijn nieuwste roman ‘Kolja’.

Japin (1956) ontving in 2004 de Libris Literatuur Prijs voor zijn roman ‘Een schitterend gebrek’. Dat boek is inmiddels toe aan de 59ste druk. Bij het grote publiek brak Japin eind vorige eeuw door met ‘De zwarte met het witte hart’, het verhaal over twee Afrikaanse prinsjes die in Nederland worden opgevoed. Die roman werd een internationale bestseller en werd bekroond met de ECI-prijs.

In de nieuwste roman is Kolja acht jaar oud en doofstom als de broers Modest en Pjotr Tsjaikovski zich over hem ontfermen. Achttien jaar trekken zij met hem op. Reizend door Europa bevrijden zij de jongen uit zijn isolement. Modest leert hem liplezen en feilloos spreken. Dankzij componist Pjotr lukt het hem zelfs muziek te ervaren. Als de jongeman, inmiddels 25, op de ochtend van Pjotr Tsjaikovski’s overlijden in Sint Petersburg arriveert, begint hij te twijfelen aan de officiële doodsoorzaak, cholera. De ware toedracht wordt door iedereen stilgehouden. Maar stilte kent voor een dove als Kolja geen geheimen.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.