Wereldverteldag in Zeeland

PERSBERICHT

Wereldverteldag 2018 over wijze dwazen en dwaze wijzen

Op 20 maart is het weer Wereldverteldag. Verhalen vertellen maakt deel uit van het dagelijkse leven. De Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ) organiseert daarom rond het internationale thema ‘wise fools’ een Zeeuwse vertelweek en zet in de week van 16 tot en met 23 maart 2018 het Zeeuws en de kunst van het vertellen in de kijker. Dat gebeurt met een schrijfwedstrijd en drie vertelmomenten. Doe jij mee?

1. Wedstrijd
Schrijf een verhaal in het Zeeuwse dialect
De SCEZ is op zoek naar eigentijdse, originele verhalen in het Zeeuwse dialect. Het thema is ‘wijze dwazen – dwaze wijzen’. Dit is een van de vertalingen van wise fools, het thema van World Storytelling Day. Het thema mag breed geïnterpreteerd worden. Is niet ieder mens immers wijs en gek tegelijk?
De verhalen kunnen zowel op papier maar ook als audiobestand ingestuurd worden. Een verhaal moet aan een van de volgende eisen voldoen:
– Het geschreven verhaal mag niet meer dan duizend woorden bevatten;
– Een voorgelezen verhaal mag niet meer dan zeven minuten duren.

Vertelavond en te winnen prijzen
De verhalen kunnen worden geselecteerd voor een vertelavond. Bij deelname geef je hiervoor toestemming. De eerste vertelavond vindt plaats op 16 maart in Het Podium in Zaamslag, de tweede in ‘t Kerkje van Ellesdiek in Ellewoutsdijk op 23 maart.
Geselecteerde deelnemers ontvangen een uitnodiging om op een van deze avonden hun verhaal te vertellen. Er zijn enkele prijzen te winnen (hoofdprijs van 100 euro in beide categorieën).

Aanleveren en inlichtingen
Stuur het (ingesproken) verhaal met je persoonlijke contactgegevens in voor 28 februari 2018 naar intzeeuws@scez.nl.
Meer inlichtingen over de wedstrijd zijn te verkrijgen bij:
Veronique De Tier, adviseur streektalen
+31 (0)118-670883
+31 (0)6-23391972 / +32 (0)4-78657985
v.de.tier@scez.nl / intzeeuws@scez.nl

2. Vertelmomenten
Data voor vertelavonden en -middagen
– vrijdag 16 maart, aanvang 19.30 uur, het Podium, Zaamslag: vertelavond met onder andere deelnemers aan de wedstrijd – toegang 5,- euro (te betalen aan entree, inschrijven op intzeeuws@scez.nl);
– dinsdag 20 maart, aanvang 14.00 uur, Sas van Gent, MFC De Statie, Canadalaan 2: Wat is wijsheid, gratis vertelmiddag met Christianne Bijs, Eriek Verbeecke en Raymond Wauters, toegang gratis;
– vrijdag 23 maart, aanvang 19.30 uur, ‘t Kerkje van Ellesdiek, Ellewoutsdijk: vertelavond met onder andere deelnemers aan de wedstrijd – toegang 5,- euro (te betalen aan entree, inschrijven op intzeeuws@scez.nl).

Dit bericht is geplaatst in Agenda, Prijsvraag met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.