Luchtfotoboeken van Sky Pictures

Izak van Maldegem van Sky Pictures in Arnemuiden heeft al heel wat afgevlogen. Hij laat dat met enige regelmaat zien in zijn boeken met luchtfoto’s. Zeeland heeft hij in 2012 vanuit de lucht laten zien. Ook boven de zeehavens van Zeeland cirkelde hij rond, in 2015. Sindsdien vliegt hij ook over de provinciegrenzen heen, en bundelde hij luchtfoto’s van de havens van Antwerpen en Rotterdam. Nu voegt hij twee nieuwe delen aan zijn serie toe.

Om te beginnen zet Van Maldegem zijn havenserie voort met ‘Zeehavens Amsterdam en IJmond vanuit de lucht’ (29,50 euro). Net als in de vorige delen zien we veel industrie vanuit de lucht: zoals de benzinehaven – met zeven tankterminals de grootste ter wereld – de cacaohaven, de Afrikahaven, de kolenhaven. Maar voor we daar aanlanden, vliegen we eerst ruim boven Amsterdam en krijgen we zicht op blikvangers als het NEMO-wetenschapsmuseum en EYE-filminstituut, de Dam, het Museumplein, de Bijlmer en IJburg, het oude Olympisch Stadion en de nieuwe Johan Cruyff Arena.

Het tweede boek is kleiner van formaat en laat Nederland vanuit de lucht zien: ‘Holland Highlights’ (22,50). De foto’s zijn thematisch gerangschikt, onder de noemers landschappen, infrastructuur, waterwerken, economie, wonen, toerisme, historie en natuur. Van Maldegem vliegt boven Zuid-Limburg, de Waddenzee, Rotterdam en nog veel meer locaties. En hij vergeet Zeeland niet, met opnamen van onder andere de Zeelandbrug, de Veerse Gatdam, Fort Sint Jacob bij Axel, Noord-Beveland met het Veerse Meer.

In beide boeken zijn de luchtfoto’s van ruime Nederlandse en Engelse bijschriften voorzien. Jaap Luikenaar verzorgde de tekst in de ‘Zeehavens’, Jan Schuurman Hess deed dat in de ‘Highlights’.

Dit bericht is geplaatst in Fotoboeken met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.