Lezing: Sanneke van Hassel en Florence Tonk in Goes

Schrijfsters Sanneke van Hassel en Florence Tonk zijn vrijdag 9 februari om 19.30 uur te gast in boekhandel De Koperen Tuin in Goes. Ze vertellen over hun romans, waarin thema’s aan bod komen als moederschap en het leven in de stad versus het platteland.

Van Van Hassel verscheen eind 2017 de roman ‘Stille grond’, over een jonge moeder die ten strijde trekt tegen de daklozenopvang tegenover haar flat. In ‘IJsheiligen’ van Florence Tonk komen twee broers tegenover elkaar te staan wanneer zij na 43 jaar afwezigheid uit elkaars leven samen voor hun zieke moeder moeten zorgen. In beide romans worstelen personages met hun afkomst, een verleden waar een streng geloof een flinke stempel op drukte of een sterk veranderde omgeving.

Van Hassel (1971) debuteerde in 2005 met de verhalenbundel ‘IJsregen’. Vier verhalenbundels en de roman ‘Nest’ volgden. Zij ontving in 2005 de BNG Nieuwe Literatuurprijs en de Anna Blamanprijs (2013) voor haar oevre.

Tonk (1970) publiceerde de dichtbundels ‘Anders komen de Wolven’ (2006) en ‘Rijgen’ (2013). Haar eerste roman ‘Blijf bij ons’ (2010) werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs en de Vrouw & Proza Debuutprijs.

De toegang is gratis. Aanmelden via: info@koperentuin.nl.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.