Vertelcafé Creatief Vakmanschap in Veere

PERSBERICHT: Vertelcafé Creatief vakmanschap
Creativiteit wortelt in eeuwenoude tradities. Die dienen als inspiratiebron voor moderne vertalingen van allerlei soorten handwerk. Daarbij is kennis over ambachtelijk vakmanschap belangrijk. Want door te kijken naar hoe men het vroeger deed, maken we nieuwe dingen met eeuwenoude kennis. Op dinsdag 6 februari 2018 organiseert Zeeuwse Ankers samen met Museum Veere het Vertelcafé Creatief vakmanschap. Hierbij is er aandacht voor het gebruik van oude werkwijzen om iets nieuws te maken. foto Mechteld Jansen

Jolien Sturm is lerares-coupeuse en medeauteur van het binnenkort te verschijnen boek ‘De Zeeuwse streekdrachten. Handboek voor het maken van kleding’. Ze vertelt over het maken van streekdrachtkostuums of onderdelen ervan, van nieuwe stoffen en met een meer hedendaags uiterlijk. Jolien presenteert haar eigen werk en vertelt over het proces.

Janneke Jacobs-le Duc maakt Zeeuwse paeremessen. Boeren en boerenknechten droegen deze als zakmes bij zich, maar ze zijn naast gebruiksvoorwerp ook pronkstuk: de heften zijn versierd met houtsnijwerk, waarbij het boerenbedrijf de inspiratie vormde. Janneke maakt nieuwe messen volgens oude tradities.

Zowel Jolien als Janneke nemen hun werkgerei mee, en vertellen hier graag meer over.

PROGRAMMA
U wordt op dinsdag 6 februari 2018 van harte uitgenodigd vanaf 14.30 uur een kijkje te nemen bij het wekelijkse handwerkcafé. Hier staan de koffie en thee en (zelfgebakken) lekkers klaar. Tussen  15.00 en 16.30 uur is het Vertelcafé Creatief vakmanschap in de Beeldenzaal van het museum.

Kosten: 6,50 euro, inclusief bezoek aan het museum en koffie en thee. Tussen 13.00 en 17.00 uur zijn beide locaties van Museum Veere geopend. Graag vooraf aanmelden via info@zeeuwseankers.nl.

*******

Zeeuwse Ankers is de culturele biografie van Zeeland en deelt verhalen, video’s en activiteiten over Zeeuws erfgoed. Museum Veere is gevestigd in twee historische gebouwen in Veere, en heeft een bijzondere collectie waarmee de geschiedenis van Veere wordt vertelt.

Deze activiteit wordt georganiseerd in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.