Boer Boris gaat op tournee

Boer Boris ei vekantie

door Jan van Damme
Hieronder volgt het nieuws over de promotournee van Boer Boris. Ik heb de Zeeuwse vertaling van Engel Reinhoudt gelezen. Wat een genot. Normaliter ben ik niet zo’n superfan van het geschreven dialect. Maar in dit geval vind ik het heerlijk om de riempjes van Engel te lezen. De Ark van Noach is er niks bij. Alle opa’s en oma’s opgelet: zo breng je je kleinkinderen aan het Zeeuws.
‘Boer Boris wil naè zeê toe. Die ei vekantie ee.
Die pakt z’n kleine koffertje. Wat neem Boer Boris mee?’

Boer Boris op tournee

Afgelopen weekeinde verscheen het eerste boek van Boer Boris in het Zeeuws. Boer Boris is een populaire prentenboekenserie van illustrator Philip Hopman en kinderboekenschrijver Ted van Lieshout. Troubadour Engel Reinhoudt vertaalde ‘Boer Boris gaat naar zee’ (Prentenboek van het Jaar in 2015) in het Zeeuws: ‘Boer Boris ei vekantie’. Tijdens de Voorleesdagen, op woensdag 31 januari, leest Engel Reinhoudt zijn versie voor om 15.00 uur in boekhandel Het Paard van Troje in Goes. De Goese wethouder Derk Alssema neemt daar de Nederlandse tekst voor zijn rekening.

De zondag daarop, 4 februari, is Boer Boris de centrale figuur in boekhandel de Drvkkery in Middelburg. Engel Reinhoudt presenteert daar wederom zijn Zeeuwse vertaling. Voorafgaand aan de Boris-manifestatie is er van 14.00 tot 15.00 uur een talkshow voor het oudere publiek: interviewer Klaas Vos spreekt dan met Jos Palm, auteur van het boek ‘De gewone man’. Ted van Lieshout en Engel Reinhoudt schuiven daarbij aan. Om 15.00 uur begint de Boer Boris-show van Van Lieshout en Hopman. Daarna volgt om 15.45 uur de presentatie van ‘ Boer Boris ei vekantie’.

Engel Reinhoudt vertaalde eerder al Dick Bruna’s ‘Nijntje aan zee’ en ‘Nijntje op de fiets’ in het Zeeuws. Zijn Boer Boris is uitgegeven in een prachtige harde en toch zachte cover door Het Paard van Troje (14,95 euro).

Dit bericht is geplaatst in Agenda, dialect, Jeugdboeken met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.