Wim Hofman (78): Horoscoop

Wim Hofman (1941) is schrijver, illustrator, kunstenaar. In zijn rubriek in de PZC geeft hij wekelijks een proeve van zijn kunnen: in woord en beeld. Die PZC-column wordt elke woensdag op Zeelandgeboekt geplaatst. Eind 2016 verscheen een selectie van zijn columns in boekvorm: Bramen plukken.

Verder wordt mij geadviseerd , mocht ik mij somber gestemd voelen, naar een zonnig Caribisch eiland te gaan waar veelkleurige leguanen lopen en de divi-divi-boom groeit.

**********************

Horoscoop

door Wim Hofman

Astrologisch gezien ben ik een Waterman en het verbaast me dus niet dat astrologie opeens weer in de mode is. Als Waterman weet ik namelijk dat astrologie de grootst mogelijke onzin is, maar die onzin is ook het aantrekkelijke ervan: het is een feest om anderen te vergasten op allerlei opgesmukte verzinsels en wel zo dat ze gaan denken dat het de waarheid is.

Zo vertelt een digitale horoscoop mij dat ik buitengewoon creatief ben en dat daarin juist in 2018 een groot gevaar schuilt: mijn relatie zou er onder kunnen gaan lijden. De site zegt erbij dat de eventuele problemen niet aan mijn partner liggen, maar geheel en al aan mijzelf te wijten zijn. Verder wordt mij geadviseerd , mocht ik mij somber gestemd voelen, naar een zonnig Caribisch eiland te gaan waar veelkleurige leguanen lopen en de divi-divi-boom groeit. Ik moet daar dan wel oppassen voor bootjes die daar in de nacht aan land komen en voor de niet aflatende passaatwind die mijn creatieve vermogens zou kunnen aantasten.

Nu kun je op internet makkelijk ook heel andere horoscopen vinden. Veel zijn er in een nieuw hypermodern jasje gestoken en er komen er ook steeds meer bij. Blijkbaar is er een hele reeks nieuwe internetgoeroes in opkomst. Zou dat komen omdat veel jongeren zich van de traditionele godsdiensten afkeren, maar wel graag wat leiding van bovenaf willen hebben? Ze moeten dan wel de datum en liefst ook het tijdstip van hun geboorte kennen en soms ook wel een bedragje overmaken.

Astrologe Claire Voyance raadt me aan de komende tijd ‘bepaalde rituelen van zelfverzorging’ te volgen en ze vertelt me dat als ik minder belasting wens af te dragen, ik het beste een stropdas zou kunnen aanschaffen. En mocht ik dunner willen worden, ik minder koekjes zou moeten eten.

Dit bericht is geplaatst in Columns met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.