Caleidoscopisch Zeeuws-Vlaanderen

Begin november besteedde ik in de PZC aandacht aan het fotoboek ‘Caleidoscopisch Zeeuws-Vlaanderen’. De reden weet ik niet, maar tot nu toe vergat ik het boek aandacht te geven op dit weblog. Beter laat dan nooit, dus…

In het licht van Zeeuws-Vlaanderen

Zeeuws-Vlaanderen was toe aan een nieuw fotoboek. Dat is er nu: ‘Caleidoscopisch Zeeuws-Vlaanderen’.

door Jan van Damme

Opengeklapt is het boek zestig centimeter breed. Dan heb je een hele lap Zeeuws-Vlaanderen op tafel liggen. Veel polders, bedrijvigheid, dorps-, stads- en watergezichten. Weinig mensen. ,,We wilden de leegte laten zien”, zegt Joke van Driessen (64). Haar man Huib de Jonge (67) is de fotograaf. Hun bureau Input Output Fotografie is sinds 2000 gevestigd in een energieneutraal bedrijfspand in Hoek. Voor die tijd zaten ze in de Nieuwstraat in Terneuzen.

Het hardcover-boek is in drieën gedeeld: Sluis, Terneuzen en Hulst. Van Driessen selecteerde en combineerde foto’s op basis van kleur en contrast. Veelkleurig, spiegelend, reflecterend, veranderlijk: dat zijn woorden die ter introductie van het boek worden gebezigd. En ook: ,,We laten de kleuren en patronen, het licht, de seizoenen over elkaar heen buitelen.”

In het boek zijn korte citaten opgenomen van gastschrijvers. Van dierenarts Frank van de Vijver en topsporter Erik Bastiaansen tot zanger-muzikant JB Meijers van The Common Linnets en schrijver Jan Vantoortelboom.

Huib de Jonge en Joke van Driessen (Input Output Fotografie): Caleidoscopisch Zeeuws-Vlaanderen, 206 pagina’s, 34,95 euro.

PZC, 9 november 2017

Dit bericht is geplaatst in Fotoboeken met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.