Gerrit Komrij-prijs voor boekje Vossensprongen

Gerrit Komrij-prijs voor Vossensprongen

HULST – Het boekje Vossensprongen, uitgegeven door het Reynaertgenootschap, heeft een Gerrit Komrij-prijs gewonnen. Dat is een initiatief van de website neerlandistiek.nl.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan mensen of organisaties die de ‘oude letteren’ op een modern-populaire manier laten herleven. Vossensprongen doet dat uitstekend, vindt de jury. Het gaat om een gratis boekje van 64 pagina’s op ansichtkaartformaat, waarin Reynaert op allerlei manieren beschouwd wordt: aan de hand van archiefvondsten, kunstwerken, gerechten en auteurs die ooit over het epos schreven. De initiatiefnemer, het Reynaertgenootschap, is een samenwerking tussen verschillende instanties en clubs aan beide kanten van de grens. Het boekje is gratis te bestellen via info@reynaertgenootschap.be.

Normaal gesproken is er één winnaar van de Gerrit Komrij-prijs, maar dit keer koos de jury ook voor een aantal tweede plaatsen. Eén ervan ging dus naar Vossensprongen. Het project schrijverskabinet.nl won de hoofdprijs.

c. PZC 3 januari 2018, Martijn de Koning

Dit bericht is geplaatst in Boekenprijs met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.