Goese boekhandels doen ‘Ronja de Roversdochter’ cadeau

Goese Boekhandels willen ‘Ronja de Roversdochter’ cadeau doen

GOES – De Goese boekhandels Paard van Troje en De Koperen Tuin hopen binnenkort duizend exemplaren van het boek Ronja de Roversdochter cadeau te kunnen doen aan scholieren in Goes en misschien ook de rest van de Bevelanden.

door Rob Paardekam

Ze doen dat in het kader van de landelijke actie ‘Geef maar een boek’, die in februari voor de derde keer wordt gehouden. Ronja de Roversdochter van schrijfster Astrid Lindgren ligt dan voor de kostprijs van 2 euro in veel boekhandels. De twee Goese winkels willen nog een stapje verder gaan door het voor niks uit te delen aan kinderen in de groepen 7 en 8. ,,Pas dan weet je zeker dat je ook de kinderen bereikt die normaal gesproken nauwelijks boeken lezen”, zegt Anthoni Fierloos van Paard van Troje.

De boekhandels zoeken sponsors voor het project. De Stichting Boone uit Goes heeft al toegezegd een deel van de actie te willen bekostigen. Als er genoeg geldschieters zijn kunnen ook scholen buiten de gemeente Goes worden meegenomen. Het leesvoer wordt straks op de scholen afgeleverd. In het eerste jaar van de actie – toen het boek Oorlogswinter van Jan Terlouw voor een spotprijsje te koop was – gaven de twee winkels ook groot aantal exemplaren gratis weg. ,,Toen zijn er toch veel niet opgehaald in de winkel”, zegt Fierloos. ,,Door ze nu te brengen, weten we zeker dat we alle kinderen bereiken.”

Fierloos is blij met de boekkeuze van de landelijke organisatie. ,,Ronja de Roversdochter is een mooi, avontuurlijk boek. Een echte klassieker. En het is ook redelijk neutraal in die zin dat er geen vloeken in staan of hele gekke dingen gebeuren. Het is een leuk boek voor iedereen.”

Dit bericht is geplaatst in Jeugdboeken met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.