Allard en de magische zuurstok

Nieuw kinderboek van Fiona Hack

door Michiel Bouwman

WISSENKERKE Kinderboekenschrijfster Fiona Hack presenteerde eerder deze maand haar boek ‘Allard en de magische zuurstok’ in Hoorn. Een verhaal over een jongetje dat moeilijk contact maakt, maar graag een held wil zijn.


Hack werkte een tijd als fysiotherapeut in Zierikzee en was daar ook lid van een improvisatietheatergroep. Daardoor werd haar fantasie aangespoord. Ze wilde wat ze bedacht ook opschrijven. Ook de verhalen van haar patiënten zochten een uitlaatklep.
Allard en de magische zuurstok is jaren geleden al eens uitgebracht, maar onder een andere titel (‘De wens’). ,,Omdat ik zo tevreden was over de begeleiding van mijn laatste boek ‘Nadja en Najib’, heb ik gevraagd of de uitgeverij het oude verhaal in een nieuw jasje wilde steken”, zegt Hack. ,,In het oorspronkelijke verhaal zat een behoorlijke moraal. Ik heb er veel aandacht aan besteed om het nu een avonturenverhaal te laten zijn. Dit gaat over een jongen die een magische zuurstok in handen krijgt. Die moet hij naar de eigenaar brengen. Daarbij redt hij een heel koninkrijk.”
De hoofdstukken wisselen vanuit het perspectief van Allard en dat van het thuisfront, dat pas na een dag zijn vermissing opmerkt.

Fiona Hack: Allard en de magische zuurstok – Godijn Publishing, 170 pagina’s, 13,95 euro.

Dit bericht is geplaatst in Jeugdboeken met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.