Een ontmoeting met Jill is het wachten waard

Een ontmoeting met Jill is het wachten waard

door Rob Paardekam
GOES – ,,Hallo zeg, ik wist niet dat Jill zo populair was.” Een vrouw sluit zondagmiddag samen met haar dochter aan in een hele lange rij voor een ‘meet en greet’ met Jill Schirnhofer bij boekhandel Paard van Troje in Goes. ,,Weet je zeker dat je nog wil?”, vraagt ze. Maar dochter is niet van plan zich een ontmoeting met haar idool door de neus te laten boren.
foto Johan van der Heijden

Jill Schirnhofer, kortweg bekend als Jill, heeft een vooral onder meiden populair televisieprogramma over tekenen, knutselen, eten en mode op kinderzender Zapp. Ze heeft ook al diverse boeken uitgebracht over onder meer tekenen en mode. Veel meiden staan zondagmiddag met zo’n boek in de rij. Die loopt tot ver voorbij de snackwagen aan de Oostwal. Zelfs toen Nick en Simon anderhalf jaar geleden hun boek kwamen signeren in de boekhandel was het zo gek niet. Emily (8) wil graag een handtekening in haar boek ‘Tekenen met Jill’. ,,Maar misschien wil ze er ook wel een kleine tekening in maken”, zegt ze hoopvol.

Binnen worden de kinderen één voor één hartelijk begroet door de 26-jarige televisiester. Er worden veel krabbels gezet in boeken, maar ook op onder meer telefoonhoesjes en pennenzakken. Vaders en moeders maken snel een kiekje. Helemaal gelukkig komt de 7-jarige Tessa weer naar buiten na haar ontmoeting met Jill. Haar boek ‘Jills modemeisjes’ is voorzien van een fraaie handtekening. ,,Ze had het al dagen over niks anders dan Jill”, zegt moeder Renske Koole lachend. ,,Het vergde even wat geduld, maar dan heb je ook wat. Ach, in een pretpark sta je ook wel eens een uur in de rij, maar daar heb ik haar nog nooit zo blij gezien als nu.”

PZC 27 november 2017

Dit bericht is geplaatst in Jeugdboeken met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.