Vooruitblik Jan Vantoortelboom

Bericht van Jan Vantoortelboom op FB, zodat we weten waaraan hij werkt:
,,In de volgende roman eist Victor Vanheule, grootvader en geweldenaar uit ‘De verzonken jongen’ en de afstandelijke vriend en redder van David Verbocht uit ‘Meester Mitraillette’ zijn verhaal op. Door de schande en de onmogelijke liefde voor zijn zus moet hij Elverdinge verlaten. Hij neemt de boot naar Amerika, maar spoelt aan in Ierland. Het is 1922: burgeroorlog en een versplinterd IRA. In zijn poging een nieuw leven te beginnen, wordt Victor opnieuw ingehaald door de omstandigheden en verraden. Maar hij kent er ook diepe liefde en vriendschap, voor de mensen, voor het land en voor het leven. Tot 2019.”
Schets door Pieter Nolf

Dit bericht is geplaatst in Nieuw te verschijnen, Proza met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.