Ik komme van Bru…

Het DNA van Bru in fullcolour

Er staan columns in van Wullem van Bru. En nog nooit eerder gepubliceerde foto’s en ansichten uit de collectie van Henk Kok. In combinatie met interviews met een paar markante Bruenaren stikt het boek ‘Ik komme van Bru…’ van de afwisseling.

door Esme Soesman

Het 84 pagina’s tellende full colourboek is een uitgave van de Zeêuwse Dialectvereêniging (ZDV). De club wilde iets doen met de columns van Wullem, wijlen Willem van Gilst die jarenlang in plat Bru’s columns voor de krant schreef. Rinus Willemse van de ZDV maakte een vertaling om het boek voor een breder publiek toegankelijk te maken.

Voor beeld werd geput uit de collectie van de eveneens overleden Kok. De plaatsen die te zien zijn op de twintig foto’s uit zijn verzameling werden door Pau Heerschap van de ZDV in het hier en nu gefotografeerd. Tien markante Bruenaren werden bevraagd over hun band met Bru en over dialect. Geen pagina hetzelfde in ‘Ik komme van Bru…’ De ondertitel zegt eigenlijk alles: ‘Een kijk- en leesboek over het DNA van Bru’.

Ik komme van Bru… Een kiek- en leesboek over het DNA van Bru – Samenstelling: Marietje Dijkstra-de Koning, Pau Heerschap, Kees Heule, Neeltje Kok-Kik; uitgave van de Zêêuwse Dialect Verêniging, 84 pagina’s, 12,50 euro.

Dit bericht is geplaatst in dialect, Heemkunde met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.