Carolijn Visser wint Libris Geschiedenis Prijs

MIDDELBURG – De in Middelburg opgegroeide schrijfster Carolijn Visser heeft de Libris Geschiedenis Prijs gekregen voor haar boek ‘Selma’.

‘Selma’ is daarmee uitgeroepen tot het beste historische boek van 2017. De winnaar werd zondag bekendgemaakt tijdens een uitzending van het radioprogramma OVT. ‘Selma grijpt je naar de keel en laat je niet los’, aldus de jury.

  • Het boek, met de ondertitel ‘Aan Hitler ontsnapt. Gevangene van Mao’, gaat over Selma, een joodse overlevende van de Holocaust die in de jaren vijftig van de vorige eeuw met haar Chinese man naar China emigreert. Volgens de jury is het boek ‘meeslepend geschreven en spreekt zodoende een breed publiek aan. Dankzij Carolijn Visser komt de beangstigende geschiedenis van de Culturele Revolutie op onze eigen stoep te staan.’

Juryvoorzitter Lilianne Ploumen overhandigde de prijs aan Visser tijdens de uitzending. Aan de prijs is een bedrag van 20.000 euro verbonden.

Carolijn Visser maakt met ‘Selma’ ook nog kans op de Zeeuwse Boekenprijs. De jury maakt de winnaar aanstaande zaterdag bekend. Dan wordt ook de winnaar van de PZC Publieksprijs onthuld (stemmen kan nog tot 3 november!) en reiken de Zeeuwse boekhandels hun oeuvreprijs uit. Op boekenblog Zeeland Geboekt besprak PZC-verslaggever Jan van Damme het boek van Visser al eerder.

Dit bericht is geplaatst in Boekenprijs met de tags . Bookmark de permalink.

Één reactie op Carolijn Visser wint Libris Geschiedenis Prijs

  1. Adri Baijens schreef:

    Een zeer verdiende prijs.
    Nu de PZC publieksprijs nog. We kunnen toch niet achterblijven!
    Stemmen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.