Als de wind is gaan liggen

Ria Kornelis is geboren in Vlissingen (1962) en woont daar samen met haar vrouw Mariet. Ze schrijft al meer dan veertig jaar gedichten. Ze noemt het ,,een mooie manier om even bij jezelf te komen. Ook wat er verder weg in de wereld gebeurt, of dicht bij huis, kan worden verwoord in een gedicht.” Een selectie van haar gedichten publiceert ze nu in ‘Als de wind is gaan liggen’. ,,Die gedichten hebben mijn leven nog meer verrijkt”, zegt de auteur.

Over haar boek meldt ze: ,,Het leven is stormen doorstaan, / het leven is ook als een zacht briesje / Soms moet je heel veel obstakels verslaan, / soms win je, soms verlies je / Dit boek zal je herkenning geven en troost, / Laten we samen vooruitkijken / reis mee, en laat de inhoud je verrijken.”

Vier woordjes

Vrede in de wereld,
rust in je hoofd.
Vrijheid voor de mensheid,
harmonie in ieders leven.
Vier intense woorden,
die iets moois meegeven.

De bundel is uitgegeven bij BoekScout, 82 pagina’s, 16,99 euro.

Dit bericht is geplaatst in Poëzie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.