Patagonia

Johan Guillaume (1946) uit Middelburg  was stuurman op de grote handelsvaart en werkte als consultant en trainer in de maritieme industrie. Door bezoeken aan Chili en Argentinië werd hij verliefd op die landen. In 2015 presenteerde hij zijn debuutroman ‘Atacama’, die voor een belangrijk deel aan het begin van de 20ste eeuw in Chili speelt.

Nu is zijn tweede historische roman in druk verschenen: ‘Patagonia’. Een lijvig werk, 520 pagina’s, uitgegeven in eigen beheer. Het verhaal speelt zich af in het nog jonge Argentinië in de roerige periode 1874-1922. Hoofdpersoon Marcelo Martinez lijdt schipbreuk op de kust van het onherbergzame Patagonië. Daar maakt hij kennis met de oorspronkelijke bewoners, die door grootgrondbezitters van hun land worden verdreven. Hij richt een rederij op, waarmee hij redelijk succes heeft. Tot hij in conflict komt met de rijkste grondeigenaar van Patagonië. Het leger richt een slachting aan onder de arme dagloners in het land. Guillaume noemt Patagonië ‘een groots en hard land met een lange geschiedenis van strijd en onderdrukking’.

Dit bericht is geplaatst in Proza met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.