Buitengewoon Goes

Eigentijds beeld van dorpen en stad
Fotoboek ‘Buitengewoon Goes’ wordt zondag gepresenteerd

Boeken over Goes in vroegere tijden zijn er genoeg. Maar een mooi document over het hedendaagse Goes en de omliggende dorpen was er niet. Maar nu wel met ‘Buitengewoon Goes’.

door Melita Lanting

Wie denkt aan Goes, denkt aan de televisietoren, de Grote of Maria Magdalenakerk of de watertoren. Maar Goes heeft veel meer. Verborgen plekjes, akkers, water en dorpen die ook bij de gemeente horen.

Fotograaf Charles Linssen doorkruiste de gemeente op zijn fiets en te voet en legde het hedendaagse Goes vast met zijn camera. ,,Ik heb een jaar of twee rondgelopen”, vertelt de oud-wethouder van Goes. ,,En zo heb ik geprobeerd een echt tijdsdocument neer te zetten.” Zijn foto’s zijn gebundeld in het boek Buitengewoon Goes.

Een fotoboek, aangevuld met een achttal interviews met bijzondere mensen. ,,Daarvoor hebben we PZC-columnist Willem van Dam gevraagd. Hij schrijft heel toegankelijk en kent de dorpen erg goed”, zegt Anthoni Fierloos van boekhandel en uitgeverij Paard van Troje. ,,We hebben daarvoor inwoners gevraagd die wat voor de gemeenschap betekenen”, zegt Linssen.

Door de foto’s van Linssen krijgt de lezer een compleet beeld van de stad Goes en de dorpen Kloetinge, Kattendijke, ‘s-Heer Hendrikskinderen, ‘s-Heer Arendskerke, Wolphaartsdijk, Oud-Sabbinge en Wilhelminadorp. Ook het buitengebied is niet vergeten. In het boek is een bijzondere pagina opgenomen. Een blanco bladzijde. Met die pagina daagt Linssen de lezer uit zelf een eigen beeld toe te voegen om het boek over Goes persoonlijk te maken.

Het boek wordt zondag 29 oktober gepresenteerd. Tussen 14.00 en 16.00 uur signeren Charles Linssen en Willem van Dam het boek in boekhandel Paard van Troje, Lange Vorststraat 2 in Goes.

Charles Linssen: Buitengewoon Goes – Uitgeverij Het Paard van Troje, tekst Willem van Dam, 96 pagina’s, 19,95 euro.

Dit bericht is geplaatst in Agenda, Fotoboeken met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.