Frans Meijaard koerst gestaag af op PZC Publieksprijs

Frans Meijaard koerst gestaag af op PZC Publieksprijs

door Cris Sohier

VLISSINGEN – Het laatste fluitsignaal heeft weliswaar nog niet geklonken, maar Frans Meijaard heeft een stevige voorsprong genomen in de strijd om de PZC Publieksprijs met zijn boek ‘Aaahn Dek’, over het dameselftal van IJzendijke.
Schrijver Frans Meijaard tussen Maud Kuijpers (links) en Rosanne Lammers. foto Peter Nicolai

De teller stond vrijdag rond twee uur op ruim 1200 uitgebrachte stemmen. Bijna een kwart daarvan daarvan was voor het boek van Meijaard: 280 stemmen. De nummers 2 – ‘Dostie’ van Gerda van Wageningen – en 3 – ‘Het Meisje en de Kersenboom’ van Mischa van Broekhoven en Irma Jansen zijn daarachter verwikkeld in een spannende strijd met respectievelijk 129 en 113 stemmen.
Verder in de toptien: ‘Onder Zeeuws-Vlamingen’ van Peter Oggel en Romain van Damme (83), ‘Terug naar Boerengat’ van Jan Jansen (82), ‘Francien de Zeeuw’ van Natasza Tardio (66), ‘Verder op zoek naar Zeeland’ van Danker Jan Oreel (62), ‘Watersportvereniging Breskens’ van Wilma Valk (52), ‘Kapitein Raubenhaupt’ van Jan Willemse (47) en tenslotte ‘Lexicon Bijbels Grieks’ van Johan Murre (45).

Stemmen kan tot 3 november 12.00 uur via www.pzc.nl/publieksprijs. Op 4 november wordt de winnaar van de PZC Publieksprijs in het zonnetje gezet met een cheque ter waarde van 500,- euro.

Dit bericht is geplaatst in Boekenprijs met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.