Rusland-avond in Porgy & Bess Terneuzen

Michel Krielaars is ‘chef boeken’ van NRC Handelsblad en was jarenlang Rusland-correspondent. Morgenavond vertelt hij in Porgy & Bess in Terneuzen vanaf 20.00 uur over zijn twee laatste boeken, ‘Het brilletje van Tsjechov’ en ‘Alles voor het moederland’. De lezing wordt afgewisseld met Sovjetliedjes, jiddische liedjes en oorlogsliedjes, gezongen door Henriëtte Schenk.

Krielaars reist door Rusland in het spoor van de Russische schrijver Anton Tsjechov (1860-1904). Hij spreekt met arbeiders, winkeliers en boeren, die moeite hebben te overleven, en ontmoet ook burgemeesters, oppositiepolitici, artsen en leraren, die hun uiterste best doen hun land te veranderen.

In ‘Alles voor het moederland’ staan de Russische-Joodse schrijvers Isaak Babel (1894-1940) en Vasili Grossman (1905-1964) centraal. Aan de hand van hun levens schetst Krielaars een beeld van een Stalins regime, waarin het vermoorden van onschuldige burgers een gewone zaak was.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.