Rabbijn Lody van de Kamp komt naar Goes

Rabbijn Lody van de Kamp is zondag 22 oktober te gast in boekhandel De Koperen Tuin in Goes. Aanleiding is zijn historische roman ‘Sara, het meisje dat op transport ging’, die begin dit jaar verscheen. Jan Schuurman Hess uit Kats interviewt de rabbijn.

Lody van de Kamp (1948) is afkomstig uit een joods gezin. Na zijn ‘rabbinale’ opleiding in Montreux en Londen werd hij in 1981 als rabbijn in Den Haag gestationeerd. Later stond hij nog in Amsterdam  en Rotterdam. Van de Kamp is actief in de interreligieuze dialoog. Samen met zijn Marokkaanse vriend Saïd adviseert hij overheden op het gebied van radicaliserende jongeren. Onlangs maakte hij bekend na twintig jaar zijn lidmaatschap van het CDA te hebben opgezegd: ,,Ik weiger mee te doen aan een zogenaamde joods-christelijke samenleving die gebruikt wordt om anderen uit te sluiten.”

De middag begint zondag 22 oktober om 14.30 uur. Toegang is gratis, reserveren is gewenst.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.