Voetbalvrouwen leiden in strijd om PZC Publieksprijs

Voetbalvrouwen leiden in strijd om
PZC Publieksprijs

De kop is eraf! Sinds woensdag kunt u via de site van de PZC Publieksprijs uw favoriete Zeeuwse boek kiezen. De afgelopen dagen werden er 551 stemmen uitgebracht. Waarvan er 162 gingen naar ‘Aaahn dek’ van Frans Meijaard uit Breskens. Hij stelde een boek samen over tien jaar vrouwenvoetbal in IJzendijke. De titel ‘Aaahn dek’ is de kreet, waarmee de speelsters voor de wedstrijd elkaar oppeppen. Het betekent zoveel als: er tegenaan, meiden.

De historische roman ‘Dostie’ van Gerda van Wageningen staat met 83 stemmen op de tweede plek. Ze vertelt over vluchtelingenopvang in 1914. Het sprookjesboek ‘Het meisje en de kersenboom’ van Mischa van Broekhoven kreeg 70 stemmen en bezet plaats drie. Het levensverhaal van de Terneuzense Francien de Zeeuw, geschreven door Natasza Tardio, staat op de vierde plaats met 55 stemmen. ‘Onder Zeeuws-Vlamingen’, de bundel waarin Peter Oggel en Romain van Damme succesvolle streekgenoten portretteren, is met 32 stemmen goed voor de vijfde plaats.

‘De rest van de top 10: ‘Dode varkens’ 24 stemmen, ‘Oosterschelde’ 15, ‘Selma’ 14, ‘Watersportvereniging Breskens’ 13, ‘Lexicon Bijbels Grieks’ 11.

Stemmen kan tot 3 november 12.00 uur via pzc.nl/publieksprijs

Dit bericht is geplaatst in Boekenprijs met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.