Zot van de Noordzee

Zeeuwse chefs in Vlaams kookboek

CADZAND-BAD De Zeeuwse chef-koks Syrco Bakker van Pure C in Cadzand-Bad en Alexander Kooman van De Kluizenaer in Goes staan in het nieuwe boek Zot van de Noordzee van de Vlaamse catering- en foodtruckbedrijf Jean Sur Mer. Beiden leveren recepten met Noordzee-vis en seizoensgroenten.

door Frank Balkenende

Het kookboek van Jan Kegels, de man achter Jean Sur Mer, dat gisteren verscheen, biedt naast recepten ook vissersverhalen, tips en achtergrondinformatie. Zoals: waarom hebben vissers een gouden oorring, waarom aten mensen vroeger vis op vrijdag, waarom mogen er geen rozijnen aan boord komen en hoe herken je verse vis en hoe bewaar je die het beste?

Met Zot van de Noordzee wil Jan Kegels niet alleen zijn passie voor de Noordzee doorgeven, maar vooral mensen overtuigen om te kiezen voor vis uit de regio. Er zitten immers meer dan 220 verschillende soorten vis-, schaal- en schelpdieren in de Noordzee. Waarom kiezen we voor exotische vissoorten als er zo dichtbij zoveel lekkers te vinden is, vraagt Kegels zich af.

Kegels kreeg bekendheid als foodtrucker. Met een gammele caravan als mobiel restaurant trok hij langs privéfeesten en Foodtruck-festivals. Later kwam daar een legerambulance bij. Kegels geldt in Vlaanderen als één van de pioniers in de foodtruckwereld.

Jean sur Mer: Zot van de Noordzee, vis in de hoofdrol van Duinkerke tot Den Helder – Uitgeverij Manteau, 192 pagina’s, 24,99 euro.

Dit bericht is geplaatst in Kookboeken met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.