Stem voor de PZC Publieksprijs!

Welk Zeeuws boek wint de PZC Publieksprijs 2017? Met ingang van morgen kan er weer worden gestemd. Op de site van de PZC staan 76 boeken, die gepubliceerd zijn tussen juli 2016 en juli 2017. De digitale stembus blijft geopend tot vrijdag 3 november (12.00 uur). Een dag later wordt de winnaar ’s avonds bekend gemaakt in ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in Middelburg.

door Jan van Damme

Vorig jaar was oud-muziekdocent Rieks Veenker (foto Dirk-Jan Gjeltema) uit Middelburg de grote winnaar van de PZC Publieksprijs. Van de in totaal ruim 4500 uitgebrachte stemmen vergaarde hij er 1122 voor zijn voorleesboek ‘De Tuinen van Ginder’.  Hij heeft goede herinneringen aan de verkiezingsstrijd: ,,Het was voor mij een heel verwachtingsvolle tijd. Mijn boek kwam bij veel mensen onder de aandacht, ik kreeg veel reacties.” Vooral via FaceBook maakte hij reclame voor zijn boek vol fantasiedieren. Ook tijdens presentaties op basisscholen wees hij de kinderen op de mogelijkheid om te stemmen: ,,Zij zijn toch mijn publiek, zij lezen het boek. Hun stem vind ik waardevol.”

Dit jaar is Veenker niet van de partij. Zijn eerstvolgende boek, ’21 Beestige Morabels’, verschijnt over twee weken en kan dus pas volgend jaar meedoen. Dat hij meedoet, weet hij zeker: ,,Als ik zeg dat ik de PZC Publieksprijs heb gewonnen, dan zijn mensen heel blij voor me.”

Aan de PZC Publieksprijs is een bedrag van 500,- euro verbonden. Naast de publieksprijs wordt er een juryprijs toegekend: de Zeeuwse Boekenprijs 2017 (1000,- euro). En de Zeeuwse boekhandels zetten met een eigen onderscheiding een Zeeuwse auteur in het zonnetje (500,- euro). Dat gebeurt allemaal op zaterdag 4 november. De Week van het Zeeuwse Boek loopt dit jaar van woensdag 25 oktober tot en met zondag 5 november. Cabaretier Freek de Jonge schreef speciaal voor die week het geschenkboekje ‘Ben ik een Zeeuw?’ (gratis bij aankoop van 15,- euro aan boeken).

Stemmen kan met ingang van morgen, woensdag 11 oktober 2017 via pzc.nl/publieksprijs

Dit bericht is geplaatst in Agenda, Boekenprijs met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.