Kinderboekenfeest in de Drvkkery Middelburg

Gruwelijk leuk kinderboekenfeest

Met haar punthoed en jurk ziet Jayla er prachtig uit, helemaal in het thema van de Kinderboekenweek. Als heks is  ze een beetje eng maar eigenlijk toch gewoon heel lief. Jayla (9) en haar broertje Elijah (5) zijn zondag verkleed naar het Kinderboekenfeest in De Drvkkery in Middelburg is gekomen. foto Lex de Meester

door Maurits Sep

Elijah heeft een boek van Isabel van Duijne gekregen: ‘Lily geeft een griezelfeestje’. De schrijfster is in de winkel om voor te lezen en met kinderen spannende tekeningen te maken. Jayla bladert in haar nieuwste aanwinst: ‘Gruwelijk Grappige Griezelverhalen’, van Tosca Menten, Jozua Douglas en Manon Sikkel. ,,Dat kende ik al een beetje van school.” Maar het is nog leuker om zelf het thuis te hebben en er altijd in te kunnen lezen. ,,En Jayla leest heel veel”, verklapt haar moeder.

Ze is zeker niet de enige. De nieuwe eigenaar van De Drvkkery, Jan de Vlieger, ontvangt honderden kinderen op zijn Kinderboekenfeest. De Vlieger blijkt trouwens ook een fantastische verhalenverteller. Hij vertelt met het boek op schoot, dichtgeklapt. Over de prinses die een kikker kust die een prins blijkt te zijn.

De Kinderboekenweek duurt nog tot en met zaterdag 14 oktober. Dan is vanaf 14.00 uur een feestelijke afsluiting in De Drvkkery.

PZC van maandag 9 0ktober 2017

Dit bericht is geplaatst in Boekenweek, Jeugdboeken met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.