Aaltje van Zweden in Kapelle

Aaltje van Zweden, echtgenote van dirigent Jaap van Zweden, schreef het boek ‘Om wie je bent’. Over haar autistische zoon Benjamin, over haar jeugd en over de vader die haar jeugd om zeep hielp. Het boek is net uit en nu al aan een herdruk toe. Zaterdag 14 oktober is de schrijfster om 14.00 uur te gast in Boekhandel Lectori in Kapelle. PZC-journalist Jan van Damme interviewt haar dan.

Over haar zoon zei ze onlangs in deze krant: ,,Ik begrijp dus best, hoewel het een taboe is, dat kinderen als Ben in andere tijden en andere culturen werden achtergelaten. Er hapert iets tussen moeder en kind, iets essentieels, waardoor dat alles overspoelende moedergevoel ontbreekt. Ik kreeg dat moedergevoel bij Ben pas laat.” En over haar vader: ,,Mijn vader – mijn stoere vader met dat geruite hemd, die cowboylaarzen en Zippo-aansteker – was verslaafd aan de drank. Al voor mijn geboorte. Als hij gedronken had, zocht hij ruzie met mijn moeder en mij. Dreigde, schreeuwde en gooide borden door de woonkamer. Soms trok hij een wapen.”

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.