Net verschenen: Echografie

PERSBERICHT

ECHOGRAFIE, verhalenbundel gebroeders Kuipers

De eerste week van oktober verscheen bij Uitgeverij Liverse (Dordrecht) de verhalenbundel Echografie, een nieuwe titel van Gert & Jan Kuipers. Echografie verhaalt de tragikomische lotgevallen van twee broers en personen in hun omgeving.

De broers groeien op in Zeeuws-Vlaanderen en Middelburg in een disfunctioneel gezin, en belanden al snel in de sferen van subcultuur, horeca en relatieve zelfkant. Toch ontbreekt het hen niet aan initiatief en rijke ideeën. Komt het ooit goed? Enkele hints en flash-forwards lijken verschillende richtingen aan te geven. Echografie is een coming of age-roman in verhalen, waaruit maar één ding te leren valt: we leren het nooit.

Gert en Jan Kuipers publiceerden gezamenlijk Het spel om de Regendanser (Verschijnsel, 2007), Hannelore. Kind van een Duitse moeder in oorlogstijd 1940-1947 (Den Boer/De Ruiter, 2010) en tientallen verhalen. Samen wonnen ze de King Kong Award voor het beste Nederlandstalige fantastische verhaal. Gert P. Kuipers maakte daarnaast (kunstenaars)websites en digitale grafiek. Hij was initiator van de absurdistische Webkrant  Breezandsche Courant en regisseur van Breezandsche berichten (CTV 2013). Jan J.B. Kuipers publiceerde tot dusver meer dan 65 boeken, zowel non-fictie als fictie voor volwassenen en kinderen. Zijn meest recente titel is de eveneens net verschenen publieksbiografie Willem III, de weerspannige koning (Walburg Pers).

Is Echografie autobiografisch? Gert Kuipers: ‘Natuurlijk zijn alle verhalen en herinneringen min of meer verzonnen, gelogen. Het verleden zal wel zijn zoals het is of was, maar met de herinnering daaraan is het anders gesteld. Een gelukkige jeugd kan zomaar, later, in de herinnering veranderd zijn in een ongelukkige en natuurlijk ook andersom.’

Jan J.B. & Gert P. Kuipers: Echografie – Uitgeverij Liverse, 148 blz., 17,95 euro.

Dit bericht is geplaatst in Proza met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.