Maanvlinder

De uit Hulst afkomstige Mischa van Broekhoven (1972) publiceerde afgelopen jaren twee jeugdboeken: ‘Sleutelhart’en ‘Het meisje en de kersenboom’. Nu meldt ze zich met een bibliofiele uitgave: ‘Maanvlinder’.

Het is een bundel waarin ze vier seizoenshaiku’s heeft geschreven. De handgestempelde tekst en illustraties zijn van kunstenaar Geert van der Pol. Hij werkte oorspronkelijk op grote bladen papier en maakte gebruik van onder andere biljetletters, bladeren en batikstempels. De bladen zijn voor deze uitgave verkleind en in laserprint uitgevoerd. Van der Pol maakte ook de originele houtsnede voor het omslag, dat door Dick Ronner van de ambachtelijke uitgeverij Triona Pers/Vliedorp met de hand is gedrukt. De uitgave telt twintig bladzijden (31 x 22,5 cm.) in een oplage van 110 genummerde exemplaren. Het boek kost 10,- euro, exclusief verzendkosten.  Bestellen: Uitgeverij Vliedorp in Houwerzijl.

Dit bericht is geplaatst in Kunstboeken met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.