Presentatie: Kerkvolk van Piet Karman

Piet Karman uit ‘s-Heer Arendskerke is weer in de pen geklommen. De titel van zijn nieuwe boek is ‘Kerkvolk – Verhalen uit de kerk’. Zaterdag 7 oktober wordt het gepresenteerd in Middelburg.

Karman (82) staat bekend als bakker, dirigent, organist en dichter.  Over zijn bakkersleven schreef hij ‘Mee smaek verteld’, een bundel die in 2011 verscheen. Nu richt hij zich op verhalen over het kerkvolk, zoals hij dat ontmoette: ,,Zeg maar Levieten, waterdragers en houthakkers, farizeeën en schriftgeleerden, overgestapt uit de Bijbel naar dit boek. Alleen geven we ze nu andere namen. Dominees, kosters en organisten en kerkvolk.” Hij vertelt ook eigen ervaringen, voortkomend uit zijn vijftig jaren als organist en kerkkoordirigent. ‘Kerkvolk’ wordt uitgegeven door BoekScout, telt 164 pagina’s en kost 18,99 euro.

Dit bericht is geplaatst in Agenda, Godsdienst met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.