Clare Lennart komt tot leven in Goes

Clare Lennart (1899-1972) is een vergeten schrijfster. Na een korte loopbaan in het onderwijs werd ze pensionhoudster in Utrecht. Daar begon ze te schrijven. De roman ‘Avontuur’ in 1935 was haar debuut. Haar meisjesboek ‘De wijde wereld’ werd tot jeugdboek van de maand uitgeroepen. In 1949 schreef ze het boekenweekgeschenk ‘Twee negerpopjes’. In totaal publiceerde ze ruim twintig romans en novellebundels. ‘De ogen van Roosje’ (1957) is haar bekendste roman.

Petra Teunissen schreef over Clare Lennart de biografie ‘Voor ’t gewone leven ongeschikt’. Afgelopen juni promoveerde zij op die biografie aan de Universiteit van Leiden. De biografe groeide op in Zeeland en werkt als freelance journalist en redacteur.

Zondag 24 september is Petra Teunissen vanaf 14.00 uur te gast in Boekhandel De Koperen Tuin in Goes. Ze vertelt over het werk van een biograaf en geeft een schets van het soms turbulente leven van Clare Lennart. De toegang is gratis. Bezoekers die de biografie (€24,95) aanschaffen, krijgen een boek van Clare Lennart cadeau.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.