Wim Hofman (59): Boekpresentatie

Wim Hofman (1941) is schrijver, illustrator, kunstenaar. In zijn rubriek in de PZC geeft hij wekelijks een proeve van zijn kunnen: in woord en beeld. Die PZC-column wordt elke woensdag op Zeelandgeboekt geplaatst. Eind 2016 verscheen een selectie van zijn columns in boekvorm: Bramen plukken.

Nu, onlangs, liet hij zijn haar kort knippen, tot verrassing van velen. Dat was nadat hij zo’n boek of tien had gelezen over Percy Jackson, een moderne Perseus die te maken krijgt met allerlei personages uit de Griekse en Romeinse mythologie.

Boekpresentatie

door Wim Hofman

Maandenlang liet kleinzoon Frank (10) zijn blonde haar groeien en op den duur kwam het tot zijn schouders en mensen begonnen te denken dat hij een meisje was. Hij had een doel voor ogen. Op zijn school doen ze elk jaar aan boekpresentaties. De leerlingen dossen zich uit als een figuur uit een boek dat zij hebben gelezen en Frank wilde eruit zien als  Legolas, de langharige elf en boogschutter uit het beroemde boek van Tolkien ‘In de ban van de Ring’. Ik weet niet of Frank alle drie de delen van het verhaal gelezen heeft, maar lezen doet hij wel.

Nu, onlangs, liet hij zijn haar kort knippen, tot verrassing van velen. Dat was nadat hij zo’n boek of tien had gelezen over Percy Jackson, een moderne Perseus die te maken krijgt met allerlei personages uit de Griekse en Romeinse mythologie. De reeks boeken is geschreven door Rick Riordan. Frank weet inmiddels veel over Apollo en Poseidon met zijn drietand en over Cyclopen die één oog hebben en andere monsterachtige figuren zoals de Cerberus, de Medusa met haar slangenharen en de Hydra, een veelkoppige en haast onoverwinnelijke draak. Als je er één kop afslaat, groeien er meteen weer een paar koppen bij.

Volgens Frank heeft Percy kort haar. Dus gaat hij met kortgeknipt haar naar de boekpresentatie, samen met andere kinderen die Harry Potter hebben gelezen of Alice in Wonderland of de Kat met de hoed en die er dan ook uitzien als Alice of als Harry Potter of als een kat met een hoed op. Frank heeft een rond schild bij zich en een zwaard om daarmee Medusa te kunnen weerstaan zonder dat hij in steen verandert, of waarmee hij snel wat koppen van de verschrikkelijke Hydra af kan slaan.

Dit bericht is geplaatst in Columns met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.