De gekwetste clown

Roman over Vlissinger die clown wil worden

De nieuwe roman van Middelburger Johan Sinke speelt zich deels af in het Nollebos bij Vlissingen.

door Emile Calon

Middelburg – Een idee voor een nieuwe roman heeft Johan Sinke nog niet. Maar de 77-jarige Middelburger zegt dat dat kan komen. Hij haalt uit zijn borstzak een klein boekje waarin hij ideeën en invallen schrijft. ,,Elk moment kan ik een idee krijgen voor een nieuw boek.”

Johan Sinke – foto Lex de Meester

Zaterdag 12 augustus 2017 presenteerde hij in een galerie in Middelburg zijn vijfde boek, de roman ‘De Gekwetste Clown’. Heel wat vrienden en bekenden kwamen af op die presentatie van dat boek dat zich deels afspeelt in en om het Nollebos bij Vlissingen. ,,Toen ik twee jaar geleden begon met schrijven aan dit boek voelde ik mogelijk aan dat het veel in het nieuws zou komen.” Het verhaal gaat over een Vlissinger die op een kantoor maar het liefst in een circus als muzikale clown wil optreden. Toevallig arriveert in Vlissingen een circus en moet de clown vervangen worden waardoor de Vlissinger voor een keer zijn droom kan waarmaken.

Het boek verschijnt bij ‘uitgeverij boekscout’ onder ISBN nummer: 978-94- 022-3743- 6 en is overal verkrijgbaar. Dat wil zeggen dat iedereen het kan bestellen waarna het geprint wordt. De Middelburgse schrijver hoopt dat het veel wordt besteld zodat het ooit misschien in een echte oplage kan verschijnen. De oplages van zijn vorige boeken waren volgens hem minimaal. ,,Maar ik schrijf natuurlijk niet voor het geld. Het uitgeven is de bekroning van het schrijven. En dat schrijven dat doe je voor jezelf”, aldus de Middelburg die het al op de middelbare school leuk vond om opstellen te schrijven.

Johan Sinke: De gekwetste clown – Uitgeverij Boekscout, 204 pagina’s, 19,99 euro.

PZC maandag 14 augustus 2017

********************************

Op de cover staat:

‘De Gekwetste Clown’ speelt zich af rondom het Vlissingse Nollebos. Joop Strompelaar kan zijn draai niet vinden. Hij heeft een lieve vrouw en drie fijne kinderen, maar zijn werk bevalt hem niet en hij zou het liefst clown in een circus worden. Zijn buurman probeert hem steeds over te halen zijn café over te nemen. Als er een circus in Vlissingen komt krijgt Joop de kans om een van de clowns te vervangen. In het Nollebos spelen zich vreemde dingen af. Als later Joops vrouw een ongeluk krijgt dat niet best afloopt, worden er onverwachte bekentenissen gedaan en neemt Joop eindelijk een drastisch besluit.

********************************

Voor een bespreking van de vorige roman van Johan Sinke, ‘Een taart in het prikkeldraad’, klik op deze link.

Dit bericht is geplaatst in Proza met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.