De draad weer oppakken

draadoppakkenEr is vrijwel altijd een weg omhoog

Hoe ga je om met een schokkende gebeurtenis of ingrijpend verlies? Er is vrijwel altijd een weg uit het dal omhoog, zo blijkt uit het nieuwe boek De draad weer oppakken, geschreven door journalist en auteur Jeroen Kleijne.

Kleijne is ruim twintig jaar werkzaam als freelance journalist voor kranten en tijdschriften. Voor het ‘Psychologie Magazine’ schreef hij de interviewserie ‘Overlevers’. Die interviews vormen de basis van zijn boek ‘De draad weer oppakken’. Daarin zijn veertien gesprekken opgenomen over de veerkracht van de mens na een schokkende gebeurtenis, zoals het overlijden van een dierbare.

Er staat een verhaal in met Dennis, die zijn vrouw en kind verloor op de dag van de bevalling. In een ander gesprek is Willie een slachtoffer van de nieuwjaarsbrand in Volendam. En Wilco zat jarenlang ten onrechte gevangen.

Eén van de geïnterviewden is Henny (55) uit Middelburg. Haar dochter werd seksueel misbruikt door haar eigen opa, Henny’s vader. Hoe konden Henny en haar dochter de draad weer oppakken?

Jeroen Kleijne: De draad weer oppakken – Uitgeverij AUP, 128 pagina’s, 14,95 euro.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid, Journalistiek met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.