Bert Wagendorp vertelt in Goes

wagendorpSchrijver, essayist en columnist Bert Wagendorp is zaterdag 13 mei te gast in boekhandel De Koperen Tuin in Goes. Directeur Manda Heddema van de boekhandel interviewt hem vanaf 15.00 uur over zijn nieuwste boek ‘Masser Brock’.

Wagendorp (1956) schrijft voor de Volkskrant. In 1995 verscheen zijn novelle ‘De Proloog’, in 2005 de verhalenbundel ‘De dubbele schaar’, in 2014 ‘Het jongensparadijs’, een bundel verhalen, beschouwingen en essays, en in 2016 ‘Een zaterdagmiddag’. Zijn roman Ventoux (2013) werd in verschillende talen vertaald.

‘Masser Brock’ is zijn nieuwste roman, over nepnieuws, meningen en belangen. Hoofdpersoon Masser Brock is columnist voor De Nieuwe Tijd, de grootste kwaliteitskrant van het land. Ooit was hij overtuigd van het belang van de journalistiek en een idealist maar twijfel sluipt binnen als in een ver buitenland vier Nederlandse soldaten onder merkwaardige omstandigheden sneuvelen. Zijn zuster is de spindoctor van de premier en terwijl Masser de waarheid probeert te ontrafelen, creëert zij een heel andere. Ondertussen blijkt zijn krant geinfiltreerd door de geheime dienst en ruikt het in het vissersdorp niet naar vis maar naar cocaïne.

Toegang tot de lezing is gratis, reserveren gewenst.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.