Presentatie: Terug naar Boerengat

Boerengat proefdruk 2 OmslagGattenaren vertellen over hun Boerengat

Boerengat is verdwenen. Het westelijk van Terneuzen gelegen gehucht is in de jaren zeventig van de vorige eeuw opgeofferd aan chemiegigant DOW. Maar de mensen van Boerengat zijn er nog. Oud-journalist Jan Jansen sprak ruim zestig voormalige ‘Gattenaren’.

In de aankondiging van zijn boek ‘Terug naar Boerengat’ zegt Jansen: ,,Ze vertellen over feesten en drama’s, over de povere huisvesting, de armoede van weleer, over het zware werk op de boerderij en de speciale omgangsvormen op ’t Gat, over de school op de Knol en over de schilderachtige omgeving, maar ook over de periode waarin hun woonplaats ten prooi viel aan de slopershamer.” In het boek wordt ook over de ontstaansgeschiedenis van Boerengat verteld. En er zijn tientallen foto’s uit privécollecties in opgenomen.

‘Terug naar Boerengat’ is een uitgave van de Heemkundige Vereniging Terneuzen en wordt zaterdag 13 mei gepresenteerd in de PKN-kerk in Hoek. Tot die datum kost het boek bij voorintekening 16,90 euro, daarna 19,90 euro. Voorintekenaars worden wel geacht het boek tijdens de presentatie op te halen.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags . Bookmark de permalink.

5 reacties op Presentatie: Terug naar Boerengat

 1. Jan Neels schreef:

  Ik heb vroeger ook in Boerengat gewoond. Ik zou graag dit boek kopen. Ik woon in Canada en wij hopen in September naar Holland te reizen. Waar kan ik het kopen, in Terneuzen?
  Jan Neels
  Canada

  • Jan van Damme schreef:

   Beste Jan Neels, het boek is verkrijgbaar of kan besteld worden in of via de Zeeuwse boekhandels. Vriendelijke groet, Jan van Damme

  • Johanna schreef:

   Beste Jan Neels,
   Wij kwamen vroeger bij jullie op de koffie moest je het boek niet meer te
   pakken krijgen mag je het van mij over nemen.In Terneuzen was het uit verkocht.
   Johanna Aarnoudse.

  • Beppie Goossen Openneer schreef:

   Beste Jan, ik heb het boek voor je gekocht en als je bij Jo en Matty bent zorg ik dat het boek daar ook is.
   Ik kreeg van je zus Mattie opdracht om het voor jou te kopen! Er zijn maar weinig exemplaren meer van
   Tot ziens
   Beppie Openneer

 2. Klaas Bouma schreef:

  Ik was onderwijzer op de Knol school van november 1967 tot 1971. Wij woonden op Boerengat C44. In het boek van Jan Jansen kwamen twee reunies voorbij, mijn vrouw en ik hebben ze beide bijgewoond. Veel namen herinner ik me, zelf oud-leerlingen kwamen nog voorbij. Wij woonden in een van de drie van het stukje nieuwbouw. Mijn eerste klas bestond uit 16 leerlingen verdeeld over klas 1, 2 en 3. De familie Neels woonde tegenover ons, naast ons fam. Den Hamer en aan de andere kant bure Pijpelink, met Jannie, Riet en Piet. Een mooie tijd, om nooit te vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.